Woonlocatie

Stichting Strong ID | Onze woonlocatie

Stichting Strong ID | Onze woonlocatie is voor mensen met psychische of psychosociale problemen die niet zelfstandig kunnen wonen. We hebben niet de status “Beschermd Wonen” maar bieden wel de nodige toezicht. Strong ID biedt met name ondersteuning aan cliënten van de specifieke doelgroep “tegendraadse cliënten”.  In een speciaal voor de cliënt op maat gemaakt behandelplan, wordt toegewerkt naar zelfredzaamheid en biedt Strong ID de juiste nazorg. Deze woonlocatie is bedoeld voor cliënten die al langere tijd problemen ervaren met de reguliere zorg maar die wel een plek nodig hebben. Een woonomgeving waarbij 24 uur per dag iemand aanwezig is.

Onze woonlocatie bestaat uit drie panden en biedt onderdak aan 26 bewoners. Twee woningen aan de Bote van Bolswertstraat die zijn opgedeeld in 9 kamers. Een van deze kamers dient als crisiskamer. Beide woningen hebben een eigen keuken, douche en toilet. 

In het pand aan de Willem Loréstraat bevinden zich 10 woningen. 7 van deze woningen zijn opgedeeld in twee kamers. Cliënten in deze woningen delen een keuken, douche en toilet. 3 woningen zijn ingedeeld voor cliënten die behoefte hebben aan individueel wonen en zijn gelegen op de begane grond.   

De cliënten worden dagelijks gewekt en medicijnen worden door het personeel verstrekt. In de gezamenlijke ontbijtruimte wordt ontbeten. Afhankelijk van het zorgpakket/de indicatie krijgen cliënten het avondeten aan de deur bezorgd. De kamers worden dagelijks gecontroleerd op hygiëne. De dagbesteding wordt op locatie uitgevoerd. 

Er is sprake van 24/7 camerabeveiliging waarvan de beelden 4 weken blijven bestaan. De beelden kunnen uitsluitend worden opgevraagd door de politie. Naast ons eigen beveiligingssysteem zijn er stadstoezichtcamera’s op de locatie gericht. Deze camera’s hangen hier vanwege de overlast die de bewoners van de Vlietzone in de voorgaande jaren hebben ervaren.

Professionele begeleiders zijn van 8 uur ‘s ochtends tot 19:00 ‘s avonds aanwezig. Tijdens de overige uren is er ten miste een beveiliger met ervaring in de zorg aanwezig. De beveiliger doet zijn/haar ronde en spendeert de overige tijd op kantoor bij de camerabeelden. 

We doen ons best om bezoekers met verkeerde intenties te weren en hebben zeer korte lijnen met de politie, de gemeente en ketenpartners.