Motief

Wat is het motief achter Strong-id

Als oprichters willen we iets vertellen over het het motief achter Stichting Strong-id Mental Coaching. Eerst vertellen we iets over ons, wie de personen zijn achter Strong-id.

 

De ervaringsdeskundige

Klik hier voor meer informatie ^

Zelf ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving, schulden, detentie, en jeugdzorg. Mijn compagnon heeft ervaring met oorlogstrauma’s en inburgering. Ik heb mijn hele leven te maken gehad met hulpverlening, Mijn compagnon heeft veel moeite gehad met zijn voormalige trauma’s. Trauma’s die hij opgedaan heeft in land van herkomst. Wanneer ik terug denk, en denk aan de hulp die ik kreeg destijds, vind ik dat ik als “probleem jongere” tekort gekomen ben. Vaak zijn de gesprekken statisch, en is de connectie tussen hulpverlener en klant minimaal. We bieden vanuit onze Stichting de ontbrekende schakel. Deze ontbrekende schakel is “de ervaringsdeskundige”. Wanneer de ervaringsdeskundige contact legt met de jong volwassene, zien we dat er eigenlijk al heel snel een band ontstaat en dat de gesprekken zonder moeite verlopen. Natuurlijk is het van belang om ervaringsdeskundigen op meerdere gebieden in huis te hebben.

 

Sport is belangrijk, je voelt je lekker

Klik hier voor meer informatie ^

We zijn begonnen met een Sportschool die vechtsporten aanbiedt. MentalSports, gelegen in hetzelfde pand als Stichting Strong-id Mental Coaching, was een snel groeiend bedrijf. In de Sportschool bieden we onder andere aan: Kickboksen, Boksen, MMA, Lady’s only lessen, Zelfverdediging en weerbaarheidstrainingen, en bieden lessen aan vanaf 5 jaar oud. We zijn dus al een tijd maatschappelijk actief. We zijn van mening dat sport van groot belang is en het mensen helpt om zelf redzaam te worden. Het biedt structuur, discipline en leert onze doelgroep respect aan. Ikzelf heb met dank aan sport een enorme stok achter de deur gehad, en wil dit graag ook bieden voor andere lotgenoten.

Deze cluster van middelen, die we voor de doelgroep in kunnen zetten, brengt ons, en de jong volwassenen tot zover succes. Als vernieuwende zorgaanbieder hebben we dan ook veel te bieden.