Methode

Onze methodiek

Begeleiding

Als Stichting Strong-id Mental Coaching vinden we het belangrijk dat jong volwassenen die begeleiding krijgen tevreden zijn. Ze moeten zich bij ons vertrouwd voelen. Tevens willen we deze doelgroep graag motiveren. We willen het uiterste halen uit de mensen, Daarom proberen we de jong volwassene te benaderen op een manier, die hem/haar het meest aanspreekt. Eveneens weten we dat de hulpverlenerstaal, met interessante woorden niet effectief is. Jonge mensen die begeleiding krijgen begrijpen de taal van de hulpverlening vaak niet.

Uiteraard werken professionals volgens ons kwaliteitssysteem. Deze supervisors werken vooral achter de schermen en laten het veldwerk over aan de ervaringsdeskundige. Uiteraard ondervindt de jong volwassene hier weinig hinder van. We hebben dan ook laagdrempelige en motiverende zorg, die mogelijk wordt gemaakt door de inzet van ervaringsdeskundigen op maat. Daarom hebben we ervaringsdeskundigen in huis met uiteenlopende ervaringen. We behalen enorme successen op het gebied van ondersteunen en begeleiding binnen dagbesteding, en zien dan ook dat deze aanpak werkt. Als Stichting zijn we dan ook flexibel en dynamisch, zodat we snel kunnen schakelen ten behoeve van ondersteuning op maat.

 

Sport

Klik hier voor meer informatie ^

Samen met sportschool MentalSports porberen we effectief structuur aan te brengen binnen het leven van de doelgroep. Sport staat bij ons hoog in het vaandel omdat sport verenigt, motiveert, maar ook respect en structuur met zich mee brengt. We hebben bijna geen incidenten binnen ons bedrijf. Strong-id merkt dat vechtsporttraining aan mensen, ze inzien doet laten hoe geweld werkt. We proberen onze doelgroep bewust te maken van oorzaak en gevolg, en treden dus preventief op tegen mogelijk geweld.

 

Vernieuwend

Klik hier voor meer info ^

Als Stichting Strong-id Mental Coaching wilden we het ondersteunen en begeleiden in een nieuw jasje steken, vandaar dat we de keus gemaakt hadden om zorg aan te bieden op een vernieuwende manier. We zijn altijd op succes uit, willen resultaten zien en vooruitgang boeken met de jong volwassenen die hulp vragen, en letten dus goed op welke aanpak werkt.

Het arrangement wordt gegeven in een vertrouwelijke omgeving in nauwe samenwerking met Wijkteams, huisarts, nulde en eerstelijnszorg, sociaal netwerk en relevante anderen. Met alle informatie die klanten geven wordt strikt vertrouwelijk omgegaan en wordt niet zonder toestemming doorgespeeld aan derden.